STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Telefonopkaldet der ændrede alt

John Bruun i fuld gang med behandlingen på det danske herrelandshold. Foto: Lars Poulsen

Et opkald blev til et årelangt ægteskab mellem John Bruun og Skjern Håndbold. 

Af Nicklas Thygesen

Han var en del af ungdomslandsholdet som fysioterapeut siden 1991, hvor Kristian Gjessing og Henrik Sloth boltrede sig på.

Et telefonopkald syv år senere fra den daværende Skjern-træner, Anders Dahl Nielsen, ændrede fuldstændig tilværelsen for John Bruun med bopæl i Ribe. 

- Da Skjern rykkede op i den bedste række, rykkede jeg ned med Ribe. Det gav visse overvejelser omkring min fremtid - om jeg skulle gå trænervejen eller blive fysioterapeut.

- På daværende tidspunkt tilbage i 1998 blev Anders Dahl Nielsen træner i Skjern. Det var her det hele startede. Aron Kristjansson havde skadesproblemer, og kom forbi klinikken i Ribe sammen med Anders.

- Efter behandlingen ringede telefonen et par dage senere. Anders var i røret, og manglede akut en fysioterapeut til ligatruppens træningslejr på La Santa. En tjans, som jeg selv valgte at tage, siger John Bruun.

John Bruun takkede efterfølgende ja til fysioterapeut-jobbet i Skjern – og det lykkelige ægteskab blev i går forlænget med yderligere to år. Men hvorfor satsede John Bruun på vestjyderne, når klinikken og familien befandt sig under postnummeret 6760 i Ribe?

Fra rene amatører til fuldtidsprofessionelle
- Jeg fik lov til at give mit præg på udviklingen i klubben. Vi gik fra rene amatører til fuldtidsprofessionelle, hvor jeg fik lov til at komme med input til, hvorledes vi kunne udvikle og hvilken retning vi skulle gå, siger John Bruun, der kalder tiden i Skjern for dynamisk.

- Jeg var meget inspireret af fysisk træning målrettet igennem håndbolden. I løbet af årene blev jeg – udover at være fysioterapeut – også en del af eliteudvalget, hvor jeg fik muligheden for at udpege og have indflydelse på nye indkøbsprofiler.

- Eksempelvis med Kristian Gjessing, der var dømt ude med en alvorlig knæskade. Vi tog et sats med Gjessing, som heldigvis endte lykkeligt, siger fysioterapeuten.