STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Søndergaards svære valg

 34-årige Kasper Søndergaard har optrådt 156 gange for det danske landshold. 

Den dobbelte EM-guldvinder, Kasper Søndergaard, repræsenterer for første gang i ni år ikke de rød-hvide farver til en slutrunde. 

Af Nicklas Thygesen

Han fik debut i de rød-hvide farver tilbage i 2004.

Siden er det blevet til 156 landskampe med dertilhørende 339 mål, men efter VM-slutrunden i Qatar valgte Kasper Søndergaard at sige et foreløbigt farvel til det danske landshold.

En beslutning, som har været meget vanskelig.

- Det har altid været fantastisk at kunne repræsentere sit land. Jeg har haft nogle vanvittige oplevelser med landsholdet, som jeg aldrig ville havet været foruden, men i en alder af 34 har jeg valgt at prioritere anderledes, siger højrebacken og uddyber:

- Jeg vil ikke sige, at jeg er flov over min beslutning, men jeg er bestemt ikke stolt af det. Alle drømmer om at komme på landsholdet, så jeg tænker ikke at det er fedt, det jeg har gjort. Jeg siger ikke at det er det rigtige at gøre, og det synes jeg stadigvæk ikke 100 procent. Men jeg er afklaret med situationen, siger Kasper Søndergaard.

Kasper Søndergaard er med i Gudmundur Gudmunssons 28-mandsbruttotrup til EM-slutrunden i Polen, hvor Skjern-bagspilleren er indkaldt som backup i tilfælde af skader.

- Hvis der kommer skader, som gjorde jeg skulle spille, så er jeg selvfølgelig klar. Ellers ville jeg aldrig sige ja til 28-mandstruppen, men det er kun i yderst nødstilfælde jeg skal med. Mere er der ikke i det, siger den 34-årig højreback.

 

NYHEDER