STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Søndergaard og Møllgaard på nytårsjob

Kasper Søndergaard er med 131 landskampe en af holdets mest rutinerede spiller. Kun fire danske EM-spillere har spillet flere landskampe.

Skjerns to landsholdsspillere fortsætter det hårde program, men humøret og motivationen fejler ingenting. 

Af Kenneth Thygesen

Humøret er højt og motivationen er i top, selvom Skjern Håndbolds to landsholdsspillere Henrik Møllgaard og Kasper Søndergaard efterhånden er en smule slidte.

Efter seks ligakampe med Skjern på 20 dage i december og derefter en lille uges landsholdsstræning i Herning fik Henrik Møllgaard og Kasper Søndergaard efter endt træningspas fri midt på dagen den 30. december.

Herefter gik turen hjem til familierne for at fejre nytåret, men allerede dagen derpå skal de to Skjern-spillere igen møde til landsholdssamling forud for EM-slutrunden, der starter den 12. januar.

- Det er et hårdt program, og når man selv har fået familie, er det endnu hårdere. Nu har jeg prøvet begge dele, og jeg må sige, at det er hårdere nu, når man skal sige farvel til dem derhjemme, siger Kasper Søndergaard.

- Men det er ikke brok, for vi elsker jo at være her. Vi glæder os helt vildt til EM. Det bliver kæmpestort, siger Kasper Søndergaard.

Altid god stemning
EM-slutrunden i januar bliver Kasper Søndergaards 10. slutrunde i træk for Danmark. Siden 2007 har højrebacken været fast inventar på Ulrik Wilbeks hold, og det er ifølge hovedpersonen altid en stor oplevelse. 

- Der er altid godt humør og en god stemning i landsholdslejren. Folk er målrettet og klar til at give den gas, og sådan bliver det også frem mod EM-start, siger Kasper Søndergaard.

Kasper Søndergaard har dog på grund af en forstrækning i læggen ikke trænet på lige fod med de andre. I stedet har Skjern-spilleren og den tidligere Skjern-spiller Anders Eggert, der også er småskadet, trænet alternativt.

- Vi har trænet lidt anderledes med masser af styrketræning og spinning, forklarer Kasper Søndergaard.

Landsholdet tager senere på ugen til Frankrig, hvor man i Paris og Le Mans skal spille tre kampe ved træningsturneringen Golden League mod henholdsvis Norge, Frankrig og Qatar.