STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Skjern overvintrer på andenpladsen

Claus Møller Jakobsen og co. fra Skjern fejrer nytår på ligaens andenplads.

Skjern Håndbold rundede 2013 af med endnu en sikker hjemmebanesejr efter sejr på 31-28 over Sønderjyske. Kasper Søndergaard blev topscorer med syv mål.

Af Kenneth Thygesen

Skjern Håndbold kan fejre nytår på ligaens andenplads efter 15 sejre i 19 ligakampe.

Det står klart, efter at vestjyderne 2. juledag besejrede Sønderjyske 31-28 i Skjern Bank Arena efter vestjysk pauseføring på 15-14.

Sejren var Skjerns niende hjemmebanesejr ud af 10 mulige i ligaen i denne sæson, og dermed har Ole Nørgaards mandskab blot tabt én hjemmebanekamp i Skjern Bank Arena i hele 2013.

Landsholdsspilleren Kasper Søndergaard viste EM-form i anden halvleg med fem mål, og han blev sammenlagt Skjern-topscorer med syv mål. Den tidligere Skjern-fløj Andreas Toudahl blev gæsternes topscorer med otte scoringer.

Sønderjyske kæmpede for sejren
I de seneste tre hjemmekampe har Skjern blæst modstanderne ud af banen i Skjern Bank Arena, og mon ikke der sad et par tilskuere eller tre, der forventede, at vestjyderne torsdag aften ville gentage det kunststykke.

Det skete dog ikke. Det skyldtes hverken manglende kvalitet eller koncentrationssvigt hos Skjern-spillerne, men derimod et offensivt indstillet Sønderjyske-mandskab, der i 60 minutter kæmpede for sejren.

Storspillende veteran
Selvom Skjern var i front i alle 60 minutter, kom der aldrig for alvor ro på blandt Skjerns 1.875 tilskuere. I første halvleg var Skjerns angrebsspil af høj kvalitet, men defensiven havde problemer, og derfor slog vestjyderne aldrig hullet.

Claus Møller Jakobsen gjorde ellers sit til, at vestjyderne skulle gå på vinterferie med en sejr i bagagen. Veteranen var i de første 30 minutter i hopla med fire mål, fire assists og et tilkæmpet straffekast.

Det var dog ikke nok til at sætte sønderjyderne af, og derfor førte Skjern blot 15-14 ved pausen.

Landsholdsspiller afgjorde sagerne
Styrkeforskellen på tophold og midterhold blev demonstreret i starten af anden halvleg, hvor en brandvarm Kasper Søndergaard med flere gode scoringer sendte Skjern fra 15-15 til 20-16.

Sønderjyske kæmpede videre, men Skjerns defensive styrke og hurtighed i kontrafasen afgjorde kampen på fem-syv minutter i midten af anden halvleg.

Lasse Mikkelsen øgede fra distancen til 25-19 med et kvarter igen, og så var endnu en hjemmebanesejr millimeter fra at være i hus.

På ferie med sejr
Anført af en storskydende Simon Kristiansen reducerede Sønderjyske dog Skjerns føring til tre mål i de sidst 15 minutter, men rigtig spændende blev det aldrig.

Dermed kunne Skjern-spillerne fejre endnu en sejr og en tiltrængt vinterferie. Det gælder dog ikke Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard, der allerede fredag støder til EM-truppen.