STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Skjern-målmænd med stort potentiale

41-årige Tom Jensen er manden, der skal løfte duoen Winkler og Laursen til et endnu højere niveau.

Ifølge den nyansatte målmandstræner Tom Jensen råder Skjern over et af Danmarks bedste målmandspar.

Af Kenneth Thygesen 

I tre år var Tom Jensen ansat i Skjern Håndbold, men ønsket om nye udfordringer sendte den nu 41-årige håndboldtræner til Viborg HK.

Siden 2007 har Tom Jensen varetaget funktioner som fysioterapeut, målmandstræner, assistenttræner og senest som cheftræner i Viborg HK, men nu er han tilbage i Skjern.

Stort potentiale
Her skal Tom Jensen forsøge at løfte niveauet hos Tim Winkler og Kristoffer Laursen, og der er ifølge målmandstræneren gode muligheder.

- Jeg ser et meget stort potentiale i dem begge to. Tim Winkler er jo efterhånden en erfaren ligamålmand med otte-ni år på bagen i den bedste række. Han har i flere år vist sit høje niveau og var i sidste sæson en sikker sidste skanse, siger Tom Jensen.

- Kristoffer Laursen er lidt yngre og ikke så erfaren, men han er meget talentfuld, og han har for mig at se et stort uforløst potentiale. Det er to dygtige målmand og et af de allerbedste makkerpar i Danmark, vurderer Tom Jensen.

Fysisk og mentalt i form
Inden der fløjtes op til de første ligakampe i starten af september, skal der arbejdes hårdt både fysisk og mentalt.

- Den første måneds tid handler om at arbejde på formen. Den skal bygges op, så vi står godt rustet til de mange udfordringer. Det bliver en sæson med mange kampe og i særdeleshed mange kampe før jul, så derfor er det altafgørende at være fysisk og mentalt i god form, forklarer Tom Jensen.

Hvad arbejdet med Winkler og Laursen helt konkret kommer til at gå ud på, kan Tom Jensen endnu ikke forklare. At nå nye målsætninger kræver dialog og samarbejde, men ifølge Tom Jensen er én ting helt sikkert.

- Vi skal hele tiden forbedre os og konstant sætte nye mål. Det kan være at redningsprocenten skal blive endnu bedre fra en speciel slags skudtype, eller at vi skal blive endnu bedre til igangsætninger i kontrafasen. Det er små detaljer, der skal arbejdes med ud fra blandt andet analyse og video, siger Tom Jensen.