STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Rumænsk besøg i Skjern Bank Arena

Lars Walther gæster sammen med Baia Mare Skjern i weekenden.

Søndag venter Baia Mare med danske Lars Walther i trænersædet. Bliv klogere på Skjerns første Champions League-modstander her.

Af Lone Jørgensen

Når klokken på søndag viser 16:50, blændes der endelig op for Champions League i Skjern Bank Arena.

Modstanderholdet i den første kamp er de rumænske mestre Baia Mare, som for nogle nok er en forholdsvis ukendt modstander.

På trænerbænken er der dansk islæt i form af Lars Walther, der nu for anden sæson i træk er cheftræner for det rumænske mandskab. Han giver her svar på en række spørgsmål forud for det spændende opgør.

Lars Walther, hvad er det for et mandskab, Skjern møder søndag?
"Der har været stor udskiftning på vores hold op til sæsonen, og vi har fået otte nye, spændende spillere. Det tager tid at få implementeret en ny spillestil for så mange spillere, så lige nu er det lidt op og ned i vores kampe. Den ene dag kan vi spille lige op med de bedste, og så kan vi omvendt risikere, at vi dagen efter spiller ad h… til. Så i øjeblikket arbejder vi meget med at finde stabilitet i vores spil."

Hvad forventer I jer af opgøret i Skjern Bank Arena?
"Vi forventer en hård kamp, hvor vi kommer med masser af fight. Jeg har set et par kampe med Skjern allerede, og de har et rigtig godt fysisk forsvar, hvor de bevæger sig godt for hinanden. I angrebet spiller de for det meste uden de store fejl. Vi ved, at det er et rutineret hold, som er vant til at spille de europæiske kampe, så det bliver selvfølgelig en svær kamp. Men vi kommer i hvert fald med en koncentreret indsats, og så må vi se, om det er nok."

Hvad har I sat jer af målsætninger for Champions League?
"For os handler det om at gøre en god figur hver gang vi spiller, og så håber vi på at kunne tage en masse point på hjemmebane. Hvis det rækker til at komme videre, så er det fint, hvis det ikke rækker, så tager vi det som en oplevelse, og som en investering i fremtiden. Personligt har jeg Skjern som favorit i puljen."

Det må være specielt for dig, at gruppen byder på en tur til Danmark?
"Ja, det er altid spændende at komme hjem til Danmark og møde en masse mennesker og snakke lidt, så det glæder jeg mig til. Det her er også en af topkampene for mig, eftersom den er i Danmark. Jeg føler, vi er godt forberedt til kampen og har rimelig fint tjek på, hvordan Skjern spiller. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste til, at folk kan se en god kamp."

Lars Walther har med succes været træner rundt omkring i store europæiske håndboldklubber. Før han sidste år kom til Baia Mare og førte klubben til sit første mesterskab siden 1999, var han i en årrække med stor succes træner i Wisla Plock, hvor han i 2011 blev kåret til årets træner i Polen.

Derudover har han blandt andet været på trænerbænken i Flensburg Handewitt og Gorenje Velenje. Efter snart 20 år i udlandet håber 49-årige Lars Walther på, at han på et tidspunkt kan komme tilbage til Danmark og blive træner.

Billetter til opgøret mellem Skjern og Baia Mare kan købes her eller i døren.

NYHEDER