STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

MCH-direktør: EM-håndbold er det største

Georg Sørensen i midten af Jyske Bank Boxen, hvor Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard i disse dage kæmper om EM-guldet. Foto: MCH

Skjerns "anden" hjemmebane i Herning er i disse dage fyldt til bristepunktet med begejstrede tilskuere. Succesen er kæmpestor, og direktøren er stolt.

Af Kenneth Thygesen

Adskillige gange har Skjern Håndbold med succes flyttet kampe til Jyske Bank Boxen i Herning. Senest i november hvor Skjern i sidste sekund slog Team Tvis Holstebro foran knap 5.500 tilskuere.

I disse dage er dog ikke Skjern Håndbold og MCH, der har fornøjelsen af værtsrollen i Danmarks måske flotteste arena.

Det er derimod DHF og MCH, der med DHF og EHF som arrangørerer og i et tæt samarbejde med MCH afvikler samtlige danske kampe ved EM-slutrunden inklusiv semifinaler og finale.

En national begivenhed
Ifølge MCH-direktør Georg Sørensen er principperne på mange måder de samme, uanset om det er en Skjern-kamp eller en EM-slutrunde. Forskellen ligger i størrelsen. EM i herrehånbold 2014 er en kæmpe national begivenhed.

- Til en EM-slutrunde er det hele ganget op, og det hele er mere massivt på den gode måde. Der er flere mennesker, medier og muligheder, der skal løses, siger Georg Sørensen.

EM-feberen raser i Danmark, men også på indre linjer i MCH. I løbet af de seneste dage har MCH-koncernen haft over 100.000 håbefulde besøgende på dennes hjemmeside i håbet om at skaffe EM-billetter.

- Det er sjældent, at vi oplever så stor en opmærksomhed og et fokus på Jyske Bank Boxen og MCH, siger Georg Sørensen.

EM-slutrunden er i top
MCH-direktøren har i sin tid som foregangsmand sat adskillige store projekter i søen med alt fra koncerter med Rihanna og Bruce Springsteen til EM i svømning og nu EM i herrehåndbold. Det sidstnævnte arrangement er dog den midtjyske koncerns største opgave til dato.

- EM-værtsskabet ligger helt i top på mange niveauer i alt fra betjening, service og bespisning til planlægning, gennemførelse og samarbejde, siger Georg Sørensen.

Han har et team på 200 MCH-folk under sig, men det er ikke nok til et så omfangsrigt arrangement. Flere hundrede ekstra er hentet ind til EM-slutrunden for at sikre optimale forhold.

- Det giver på ingen måde sig selv. Vi har en kæmpe opgave at løfte for og sammen med DHF, der fra topledelsen og ned til breddeklubberne og videre ud til de mange frivillige har gjort et fantastisk stykke arbejde. Jeg vil gerne sende en varm dedikation til dem, siger Georg Sørensen.

Ros fra landsholdsspillere
Tidligere på ugen roste Skjerns landsholdsspillere Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard de flotte rammer i Jyske Bank Boxen, hvor over 14.000 tilskuere har bakket de danske håndboldhelte op.

Både Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard er rutinerede topspillere, der har prøvet meget i deres respektive karrierer, men som sjældent har oplevet et så veltilrettelagt arrangement.

- Det gør mig glad, stolt og tænksom at høre de ord. Vi gør os umage, og det kan svare sig at gøre sig umage. Vi har hele tiden fokus på at optimere og forbedre oplevelserne for alle, og derfor er positiv respons – fra spillere – men også fra det politiske og administrative niveau noget, der holder os i gang, siger Georg Sørensen.

Georg Sørensen har som direktør i MCH-koncernen også ansvaret for MCH Arena, MCH Messecenter Herning og MCH Herning Kongrescenter.