STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Fra bænk til helt: Winkler reddede Skjern

Publikum i Skjern Bank Arena kunne med rette juble, da Winkler blev helten kort før tid.

Skjern-keeperen Tim Winkler kom ind fra bænken og reddede et straffekast ti sekunder før tid ved stillingen 29-28 og sikrede dermed Skjern en sejr over Skanderborg. Kasper Søndergaard topscorer med otte mål.

Af Kenneth Thygesen

Tim Winkler falder sandsynligvis i søvn i nat med et stort smil på læben. Skjern-målmanden leverede dog på ingen måde varen i aftenens hjemmekamp mod Skanderborg, men alligevel var én meget vigtig aktion fra hans side kampafgørende.

Skjern-truppen var inden kampen svækket af afbud fra Kristian Gjessing, Lasse Mikkelsen og en langtidsskadet Per Leegaard, mens Andreas Toudahl som følge af en rygskade startede på bænken.

Alligevel startede hjemmeholdet fornuftigt og bragte sig foran 7-5 efter godt ti minutters spil.

Skanderborg bed fra sig
Gæsterne fra Skanderborg forsøgte sig kampen igennem med et varierende offensivt forsvar, men det havde Skjern indledningsvist fint styr på. Skjern-angrebet gik dog lidt i selvsving, og da der samtidig ikke var styr på defensiven med alt for få redninger, førte oprykkerne pludselig 11-9 efter 20 minutter.

Skjern fik ikke rettet meget op på den noget ukoncentrerede indsats inden pausen, hvorfor Skanderborg med en velspillende Mathias Jepsen i spidsen gik til pause med en føring på 15-14.

Asmussen vendte skuden
Skanderborg fortsatte med at straffe Skjerns fejl, og der skulle gå næsten ti minutter af anden halvleg, før skuden vendte.

Et par store redninger af Kristian Asmussen, der havde afløst Tim Winkler midt i første halvleg, satte gang i holdkammeraterne, der kvitterede med fire kasser i træk og dermed en føring på 23-20.

Ti minutter før tid ved stillingen 26-23 havde Skjern to store muligheder for en fire-målsføring, men chancerne blev misbrugt, og så Skanderborg svarede igen.

Winkler blev helten
Derfor endte det hele i regulært drama med indskiftede Tim Winkler i hovedrollen. Skanderborg tilkæmpede sig et straffe cirka ti sekunder før tid ved Skjern-føring på 29-28, og så blev Winkler sendt i ilden.

Skjern-keeperen pillede unge Buster Juuls straffekast med manér, og så kunne 2149 tilskuere række armene i vejret.

Med sejren rykker Skjern op på en femteplads i tabellen.