STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Bergholt og co. klar til EM

Emil Bergholt i landsholdstrøjen. 

U18-landsholdet med Skjerns Emil Bergholt på holdet kvalificerede sig i weekenden til U18-EM.

Af Kenneth Thygesen

Søndag aften blev EM-slutrunden for A-landsholdene skudt i gang, og det var med to Skjern-spillere i landsholdstrøjen i form af Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard.

Til sommer kan Skjern meget vel have endnu en mand med til en EM-slutrunde. Det danske U18-landshold kvalificerede sig nemlig henover weekenden til sommerens EM-slutrunde i Polen, og det var med Skjerns 16-årige stortalent Emil Bergholt på holdet.

Selvom han er to år yngre end aldersgrænsen, blev den talentfulde Skjern-spiller alligevel udtaget til kvalifikationskampene, hvor det også blev til fint med spilletid og et par mål.

- Det var en kæmpe oplevelse og meget lærerigt. Det giver mod på mere og lyst til at kæmpe videre, siger Emil Bergholt, der godt kan mærke aldersforskellen.

- Jeg er blandt de allermindste på landsholdet, men så må jeg bare arbejde endnu hårdere, siger Emil Bergholt.

Chancerne er okay
Der er fortsat et halvt år til EM-slutrunden i Polen, men vurderet ud fra de to turneringer, som Bergholt har deltaget i med U18-landsholdet, er chancerne for en EM-udtagelse udmærket.

- Der er meget længe til, og der kan ske meget, men jeg synes, at chancerne er okay. Jeg skal arbejde med min fysik og forsøge at få bygget nogle kilo på i løbet af foråret, og så må vi se, siger Emil Bergholt.

Sådan gik det U18-landsholdet:

Danmark-Frankrig 29-31
Danmark-Bulgarien 41-22
Danmark-Bosnien/Hercegovina 32-29